Als psychiatrisch centrum zijn wij genoodzaakt om de coronamaatregelen toe te passen. Wij baseren ons steeds op de nieuwste richtlijnen die ons vanuit de Overheid worden opgelegd. Op die manier trachten wij ervoor te zorgen wij in alle omstandigheden de veiligheid voor onze patiënten én onze medewerkers proberen te garanderen.
We beseffen echter zeer goed hoeveel impact deze maatregelen hebben voor onze patiënten en hun naasten, die juist zoveel nood hebben aan verbondenheid met elkaar.
We staan nu voor een nieuwe grote uitdaging: 
 
Met ingang van 19/10/2020 wordt de cafetaria gesloten voor alle bezoek.
- Het bezoek wordt momenteel voor 1 maand beperkt tot maximaal 1 vaste persoon per week (waarmee een nauw contact van zijn / haar kerngezin mag zijn). , mits het volgen van de afspraken hieromtrent. Voor meer informatie omtrent de bezoekregeling, klik hier. Het bezoek is steeds op afspraak en komt uit de groep van het “kerngezin”, in de voorziene bezoekersruimte(s) én steeds met mondmasker.
Hierbij vragen we u om een eigen mondmasker te dragen en u aan te melden via de receptie. Waar mogelijk voorzien we tele-conference m.b.t. intakegesprekken.
- Opnames blijven plaatsvinden, voorafgaand aan de opname is het verplicht zich te laten testen op covid-19 (door huisarts/triagecentrum). Het resultaat moet vóór de opname gekend zijn.
- Daghospitalisatie: waar mogelijk wordt video-consultaties en telefonische oproepen terug de norm. Voor alle andere (dag)patiënten is daghospitalisatie nog steeds mogelijk. We trachten wel de aantallen te beperken om zo steeds voldoende afstand te kunnen inbouwen. Soms kan er voor halve dagen daghospitalisatie gekozen worden om zo al onze patiënten voldoende te kunnen bereiken.
- Uitgang en weekenduitgang zijn mogelijk (6u maximaal) in afstemming met behandelend arts én steeds naar het “kerngezin” (of de personen die tot uw bubbel behoren).
Mogen we vragen de strikte maatregelen zo goed als mogelijk te volgen a.u.b.? Het is belangrijk te onderstrepen dat zowel bezoekers, patiënten maar zeker ook onze medewerker voldoende voorzichtigheid inbouwen om zo de veiligheid van iedereen te kunnen blijven garanderen. We blijven het ook belangrijk vinden om het menselijke aspect niet uit het oog te verliezen. Dit vraagt een constante evenwichtsoefening waar het crisisteam van het ziekenhuis zich frequent over buigt, en waarbij de richtlijnen vanuit de overheid ook onze leidraad zijn. 
We herhalen graag onze gouden spelgregels.
In alle omstandigheden blijft het inbouwen van voldoende fysieke afstand (min. 1,5 m), de basis handhygiënemaatregelen én het mondmasker strikt van kracht (met uitzondering van de persoon waarmee je een nauw contact mag hebben). Blijf alstublieft thuis indien je ziek bent of symptomen van covid 19 vertoont!
Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking!
Artsen, directie en staf

 

Welkom op de website van Psychiatrisch Centrum

Sint-Franciscus - De Pelgrim

Pychiatrisch Centrum Sint-Franciscus - De Pelgrim heeft twee campussen, zijnde:

(Klik op naam "Campus De Pelgrim" of afbeelding om naar website te navigeren a.u.b.)

 

 Campus Sint - Franciscus Campus De Pelgrim
DSC 7612
Campus De Pelgrim

Campus Sint - Franciscus

Penitentenlaan 7

9620 Zottegem -Velzeke

tel: 09/364.46.46

fax: 09/364.46.50

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 Erkenningsnummer 911

RIZIV nummer 72091190000

Ondernemingsnummer 0699.699.701

Openingsuren receptie:

Weekdagen: van 8:00u tem 17:30u

Campus De Pelgrim

Spiegel 15

9860 Oosterzele - Scheldewindeke

Tel:  + 32 (0) 9 362 69 11

Fax: + 32 (0) 9 362 05 41

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Openingsuren receptie:

Enkel op weekdagen van 08:30u tem 16:30u

HCPS ONLINE   hcps  PUBLICATIES  NIEUWS OPENSTAANDE VACATURES 

 

PSYCHIATRISCH CENTRUM SINT-FRANCISCUS - DE PELGRIM
Het ziekenhuis, met een geschiedenis die reikt tot in de dertiende eeuw, 
is gelegen in de prachtige natuur van de Zwalmvallei en de Vlaamse Ardennen. De verschillende teams willen,  in een respectvolle en dynamische samenwerking met de hulpvrager en zijn familie, en in overleg met de verschillende zorgpartners in de regio, kwaliteitsvolle behandelprogramma’s aanbieden die tegemoet komen aan de geestelijke gezondheidsproblemen die zich stellen. Deze behandelprogramma’s hebben de ambitie om intensief en kortdurend te zijn en maximaal gericht op herstel en op de doelen van de hulpvrager.

Sinds 1 januari 2016 zijn wij gefusioneerd met: ontwenningskliniek De Pelgrim

Via deze website hopen we uw vragen te kunnen beantwoorden.

Wil u meer weten, stel gerust uw vragen via:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.