Het Pakt

Logomobilteam HetPakt

Start mobiele teams in de Vlaamse Ardennen.

Begin januari 2019 ging het 2B MOBIL team Vlaamse Ardennen (chronisch) van start en werd het 2A team – MCT Zuid (mobiel crisis team) uitgebreid voor de regio Vlaamse Ardennen.

De vorming van deze mobiele teams past in de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg, project artikel 107, waarin het PC Sint-Franciscus – De Pelgrim participeert.

Een team van 9,3 VTE wordt door het ziekenhuis ter beschikking gesteld van het GGZ-netwerk het PAKT die de coördinatie van de mobiele teams o.a. voor onze regio ter harte neemt.

De mobiele teams staan in voor ondersteuning en begeleiding in de leefsituatie van de cliënt.

Men richt zich op volwassene van 18 tot 65 jaar met een (ernstige) psychische/psychiatrische aandoening (EPA).

De aanpak is herstelgericht; er wordt vertrokken vanuit de zorgnood van de cliënt. Er wordt opnamevoorkomend gewerkt en er wordt ingezet op de uitbreiding van het persoonlijk en professioneel netwerk van de cliënt.

Onderstaand vindt u de regio (blauw) dat het MOBIL 2B team vanuit het PC SFDP bedient.

Regio HetPakt

 

Coördinator: Nele Hageman This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09/364.46.74

Aanmeldingen kunnen gebeuren via 09/230.56.46 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voor meer info: www.pakt.be