Vrijwilligers

 ‘Vrijwilligers… een geschenk’

 “Wij vinden het een voorrecht om aan vrijwilligerswerk te doen. Het is een deel van ons leven geworden. Wij hopen daardoor een straaltje zon te brengen in het leven van deze, die het misschien in hun leven anders gehoopt hadden. Wij stellen dikwijls persoonlijke bezigheden uit om plaats te maken voor onze mensen, en dit met heel veel plezier. Wij ondervinden daarbij veel dankbaarheid en liefde in de plaats. Dit zijn de kleine zaken die het hem doen.”

Willy en Marie-Claire 

 

Vrijwilligers 

 

Vrijwilligers zijn onmiskenbaar in de gezondheids – en welzijnszorg. Ze bieden dat extraatje waar personeelsleden owv een te hoge werkdruk vaak niet toe komen.

Vrijwilligers gaan een relatie aan ‘van mens tot mens’. Het zijn geen specialisten maar gewone mensen die er zijn voor de anderen en hun hart geven aan de zorg voor anderen.

Ze spelen in op persoonlijke noden van de patiënt en vormen tevens  een brug met de buitenwereld. Ze betekenen een grote meerwaarde voor zowel de patiënt als het ziekenhuis.

Sinds jaren zetten een vijftal vrijwilligers zich in ons ziekenhuis met grote inzet in voor onze patiënten.

 

De vrijwilligerstaken zijn vrij gevarieerd:

  • het aanknopen van persoonlijke contacten
  • het begeleiden van marktbezoeken
  • ondersteuning in de cafetaria

Elk van onze vrijwilligers is aangesloten bij Present , dit is de overkoepelende organisatie die ondersteuning biedt op vlak van verzekering, vorming en ontmoeting. www.presentweb.be 

Ben je 18 of ouder en wil je graag kennis maken met mensen die leven in een psychiatrisch ziekenhuis dan is ons jaarlijks JOKA-kamp de ideale manier om dit te doen! Tijdens de zomermaanden wordt nl. in ons ziekenhuis een kamp georganiseerd waarin jij het verschil kan maken voor onze patiënten. Je brengt hier samen met andere kampers een week door en doet de leukste activiteiten met hen: kwissen, knutselen, koken, het begeleiden van uitstappen,…

Is dit iets voor jou? Hou dan zeker deze en de site van JOKA in het oog! www.jokaweb.be

Vrijwilligerswerk is een zinvol engagement; zinvol voor jezelf maar ook zinvol voor diegene waarvoor je je inzet.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in ons ziekenhuis? Neem dan vrijblijvend contact op met Ronny Van Herzeele– vrijwilligersverantwoordelijke via 09/364.46.46 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.