Rijkbos

Voedseltuin Rijkbos Zottegem is een uniek project, opgestart dankzij een Europese subsidie van Leader die liep over 2017 en 2018.

Na vele onderhandelingen hebben het stadsbestuur/OCMW van Zottegem en het Psychiatrisch Centrum Sint-Franciscus-De Pelgrim de principiële goedkeuring bevestigd van beiden een toelage van 25.000 € voor de werking van Voedseltuin Rijkbos voor 2019. Dit was nodig om het bestaan en de verdere ontwikkeling van het sociaalecologisch project te garanderen. In tijden van allerlei sociale besparingen is dat ongelooflijk goed nieuws!

Continuering van projecten en de verdere uitbouw ervan is altijd een grote uitdaging.

Als toeleidende partner willen wij, IBW De Vlaamse Ardennen, dit project ten zeerste aanbevelen en steunen omwille van de meerwaarde voor onze doelgroep, waarvoor en met wie we dagelijks werken.

Het project heeft ambitieuze toekomstplannen. Ze willen de geoogste groenten ter plekke kunnen verwerken in een buitenkeuken. Daarnaast is er ook de wens om een stille ruimte te creëren wanneer bezoekers, gasten of vrijwilligers nood hebben aan onthaasting. Om deze droom te realiseren rekenen ze op de steun van “Streekmoter 23” en op crowdfunding.

Op zaterdag 9 februari een crowdfundingcampagne gestart die eindigt op 6/04/2019 .

Men zoekt 200 mensen die gedurende 3 jaar het project jaarlijks voor 50 € willen steunen. Als deze uitdaging slaagt, krijgt men er via het streekfonds Streekmotor23   5.000 € bovenop.

 

Meer informatie op www.hoeverijkbos.be of bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Re2NR7kVCTw

Of bezoek de website van streekmotor 23 en neem een kijkje bij de projecten: https://streekmotor23.be/projects .