Middelen crowdfunding Voedseltuin Rijkbos herbestemd naar het project “Den hof van ’t Beugelhof”.

Beschut Wonen 'De Vlaamse Ardennen'
Familie & naasten
Medewerkers
Patiënt
Professionelen

Middelen crowdfunding Voedseltuin Rijkbos herbestemd naar het project “Den hof van ’t Beugelhof”.

Reeds een geruime tijd geleden werd duidelijk dat het project Voedseltuin Rijkbos niet kon verdergezet worden. Zoals eerder aangekondigd heeft het bestuurscomité van Streekmotor23 bekeken welke de beste bestemming was voor het resterend budget van de crowdfunding. Het ging over een bedrag van 11.538 euro.

Het project dat hiervoor het best in aanmerking kwam, was “Den hof van ’t Beugelhof” van Beschut wonen De Vlaamse Ardennen.

Filip Loobuyck: “Ik ben ontzettend blij met deze beslissing van Streekmotor23. Beschut wonen nam namelijk, na de stopzetting van Voedseltuin Rijkbos, het initiatief om de geest van Voedseltuin Rijkbos verder te laten leven. Dit doen ze in een ecologische teel & deeltuin op het terrein van Ontmoetings- en activiteitenhuis Beugelhof in Velzeke. Zowel mensen met een psychische kwetsbaarheid als andere bewoners uit de ruime buurt zijn welkom. Het is een kleinschaliger project dan Voedseltuin Rijkbos maar ze blijven de spirit koesteren van het warmmenselijke ontmoeten voorbij de etiketten. En voor heel wat sociaal kwetsbare vrijwilligers van Voedseltuin Rijkbos bood dit project ondertussen een nieuwe groene thuishaven. En zoals je hieronder leest, zijn er al mooie nieuwe plannen in het verschiet.”

 Het Beugelhof stelt zich voor:

“Het Beugelhof is een open huis dat verbondenheid en ontmoeting biedt aan mensen met psychosociale kwetsbaarheden. Het is een plek waar alle mensen, jong en minder jong, actief en minder actief, kwetsbaar en minder kwetsbaar, steeds welkom zijn.

We bouwen gedurende 2 jaar al iets moois op om kwetsbare mensen met elkaar te verbinden via activiteiten allerhande. De grote tuin met diverse mogelijkheden echter bleef nog een ontgonnen gebied. 

Den Hof van BW De Vlaamse Ardennen

Een project zoals Voedseltuin Rijkbos kunnen wij in onze context en met onze beperkte ruimte niet realiseren, maar vanuit beschut wonen willen wij graag de geest van Voedseltuin Rijkbos laten verder leven in een ecologische  teel & deeltuin, op het terrein van het Beugelhof."

Waaraan willen wij de middelen besteden?

"We zijn ontzettend dankbaar dat we van Streekmotor23 een beroep mogen doen op de centen van de crowdfunding. Het bedrag zal besteed worden aan onder andere de aanleg van de tuin, watervoorziening, tuinmateriaal en de bouw van een pergola.

En in maart 2020 gingen we van start. Corona maakte het ons echter niet echt gemakkelijk. Onze plannen werden wat opgeborgen en we stortten ons op het klaarstomen van de grond om te telen! 

We hebben ondertussen wel een serre kunnen plaatsten, struiken en bessen aangeplant en groenten gekweekt. Het was ook vooral een warm samen zijn in beperkte kring. Deugddoend in deze coronatijden.

voedseltuin bij Den Hof van BW De Vlaamse Ardennen

In 2021 willen we voornamelijk inzetten op de verhoogde moestuinbakken, de bouw van een pergola en het belevingsgedeelte.

Daarnaast willen we ook geen eiland zijn op zich en werken we naar sociale cohesie en verbinding met de ruimere buurt.”

Neem zeker ook een kijkje op deze pagina #streekmotor23