STEUN Den Herenput, een lus van VERBINDING

Beschut Wonen 'De Vlaamse Ardennen'
Familie & naasten
Medewerkers
Patiënt
Professionelen

WIJ DROMEN VAN VERBINDING…

Verbinding van kwetsbare mensen met kwetsbare planten.

Verbinding tussen generaties, organisaties, buurtbewoners, mens en natuur.

Verbinding tussen de huidige Hof van 't Beugelhof via de inrichting van een stukje natuur, het pleintje aan Den Herenput.

Den Herenput is een openbaar pleintje gelegen aan het Jan de Lichte Pad en de Driesmolen langs de Beugelstraat. Het is een mooi stukje groen in Zottegem met vele troeven. Stad Zottegem is onlangs gestart met het opwaarderen van dit stukje natuur langs de Molenbeek en plaatste een vistrap, reuze-bijenhotel en zitbank voor passanten. Het ontmoetings- en activiteitenhuis én Den Hof van 't Beugelhof ligt op een boogscheut van Den Herenput en ziet nog meer mogelijkheden om dit plekje om te verenigen tot een plaats waar het warmmenselijk ontmoeten en verbinden van mensen centraal staat.

 WIJ DROMEN VAN EEN LUS…

De coronacrisis laat zich voelen hoezeer we sociale wezens zijn en nood hebben aan een verbinding. Met het ontmoetingshuis en Den Hof van 't Beugelhof willen wij geen eiland zijn maar streven naar warmmenselijk ontmoeten voorbij de etiketten.

In maart 2020 zijn wij gestart met een ecologische teel- en deeltuin Den Hof van 't Beugelhof. Het is een plek waar kwetsbare groenten en kwetsbare mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een plaats waar het moestuinieren niet het doel op zich is, maar een middel om authentiek samen te zijn met respect voor elkaar en natuur. In samenwerking met Stad Zottegem en met steun van # Streekmotor23 willen wij het pleintje ontwikkelen naar een groene, verbindende ontmoetingsplaats, toegankelijk voor alle burgers. Een LUS VAN VERBINDING.  

Voel jij jou geroepen ons project te steunen? Aarzel niet en neem een kijkje: # Streekmotor23. Steun Den Herenput, een lus van VERBINDING!

De Herenput een lus van verbinding van IBW De Vlaamse Ardennen