’t Beugelhof brengt verbinding in de buitenlucht in Zottegem

Beschut Wonen 'De Vlaamse Ardennen'
Familie & naasten
Medewerkers
Patiënt
Professionelen

Handen in de aarde, gedachtemolen valt stil

Op zoek naar een toffe wandeling in de Vlaamse Ardennen? Verken het Jan De Lichtepad in Zottegem, en vergeet de Lus van Verbinding niet. Die kreeg vorm dankzij de enthousiaste tuinmedewerkers van ’t Beugelhof, dat mensen met een psychosociale kwetsbaarheid en buurtbewoners samenbrengt. Hun lus vormt een gezellige rustplek en leidt langs ecologische moestuin Den Hof.

Het verhaal van Den Hof van ’t Beugelhof begon vrij onverwachts. “Een andere vzw uit de buurt had een aanvraag ingediend bij # Streekmotor23 om een crowdfunding te organiseren: Voedseltuin Rijkbos. Ik was daar ook vrijwilligster”, vertelt Saskia Vermeeren. Het beoogde bedrag werd opgehaald in 2019, maar de voedseltuin kon helaas niet worden verdergezet. “Heel jammer voor alle sponsors en betrokkenen natuurlijk. Gelukkig diende ’t Beugelhof zich aan. Het is een ontmoetings- en activiteitenhuis dat deel uitmaakt van de werking van Beschut Wonen ‘De Vlaamse Ardennen’. Mensen kunnen er terecht
voor ontmoeting, vrije tijd, vorming en arbeid. De tuin achteraan lag er braak bij, dus zij boden aan om die met de opgehaalde middelen om te toveren tot moestuin. Een leuke extra voor de vaste bezoekers, bovendien kregen mensen die naar het Rijkbos kwamen om te tuinieren de kans om hun vrijetijdsbesteding verder te zetten. De ideale oplossing.”

Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 werd de Streekfondskrant toegevoegd bij Het Nieuwsblad en De Standaard, zowel bij de fysieke krant als bij digitale abonnementen. Klik hier om dit volledige artikel te lezen.

Saskia Vermeeren bij Den Hof van 't Beugelhof